6 Nisan 2023 Perşembe     86

SİZ HİÇ COĞRAFİ İŞARETLİ SÖKE PİDESİ DENEDİNİZ Mİ ?

SİZ HİÇ COĞRAFİ İŞARETLİ SÖKE PİDESİ DENEDİNİZ Mİ ? T.C Türk Patent ve Enstitüsü tarafından tescillenen Söke Pidesi Coğrafi İşaretli Tescil Belgesi Yönetim Kurulu Başkanımız Nejat SAĞEL tarafından coğrafi işaret sözleşmesi imzalanarak işletmelere verilmek üzere Lokantacılar Odası Başkanı Şeref Başar’a teslim edildi. Tescil belgesi, “Siz hiç coğrafi işaretli söke pidesi denediniz mi” ibareli tablomuz pidecilerimizin dükkânlarını süsleyerek tadanları kendine hayran bırakan söke pidemizi üreten kurumlarımıza dağıtılarak görünürlüğü ve tanıtımını arttıracak. Başkanımız Nejat SAĞEL “ Coğrafi İşaret tescili ile kalitesi, gelenekselliği ile belli bir üne kavuşmuş ürünlerin korunması sağlanır. Söke Ticaret Borsası olarak ilçemize gelen misafirlerimize coğrafi işaretli Söke pidemizi tatmaları gerektiğini söylüyor ve kendilerine muhakkak ikram ediyoruz. Düşündük ki bu tabloları pidecilerimizin dükkanların da yer vererek turistik amaçlı gelen misafirlerimizin de Söke Pidemize tercih sebebini arttırabiliriz. Pide lokantasına giren bir kişinin bu tabloyu gördükten sonra başka bir çeşit pide siparişi vermek yerine coğrafi işaretli pidemizi tercih edeceğini öngörerek bu şekilde bir tablo hazırladık ve Lokantacılar Odası Başkanımız Şeref Bey’e taktim ettik. Kendisi Pide lokantalarına dağıtımını sağlayacak katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Coğrafi işaretin hayırlı olmasını ve bol kazanç getirmesini diliyorum.” Dedi.